Resepi cheese tart
Butter 125grm (nk guna marjerin pun bole)
(5sudu besar penuh)
gula aising 1/4 cawan/ 3 sudu besar penuh
sedikit esen vanilla
Telur gred A sebiji
tepung gndum 2 cawan (tepung 2 cwan tuu...lbih kan skit2 dlm 1/2 cwan..mknenye 2 1/2 cwan tepung...sbb resepi tuu lembik..soo kne tmbh tepung skit)
(5sudu besar penuh)
gula aising 1/4 cawan/ 3 sudu besar penuh
sedikit esen vanilla
Telur gred A sebiji
tepung gndum 2 cawan (tepung 2 cwan tuu...lbih kan skit2 dlm 1/2 cwan..mknenye 2 1/2 cwan tepung...sbb resepi tuu lembik..soo kne tmbh tepung skit)
cara-cara buat-
Satukan gula dan marjerin...wisk biar sebati...pastuu masukkn telur sbjik..wisk lg...agk2 sebati blake..msukkn tepung skit2..uli
pastuu msuk dlm oven bkr laa suhu 170 dlm 25mnt
pastuu msuk dlm oven bkr laa suhu 170 dlm 25mnt
untuk filling-
cream cheese tatura 250grm
gula aising 8 sudu
butter 1 sudu
kuning telor gred A sbjik...
(kalo gred C..2 bjik)
cream cheese tatura 250grm
gula aising 8 sudu
butter 1 sudu
kuning telor gred A sbjik...
(kalo gred C..2 bjik)
Cara-cara buat-
Satukan cream cheese,gule aising n butter
wisk smpai kembang dlm 4 ke 5 mnt
pastuu msukkn kuning telur td...wisk lg smpai sebati n tgok adunan..x pekat x cair...kalo nk ltk titisan lemon skit pon blh..
pastuu paipkn laaa pd kulet tart tuuu
Bakar suhu 160 10 ke 8 mnt
wisk smpai kembang dlm 4 ke 5 mnt
pastuu msukkn kuning telur td...wisk lg smpai sebati n tgok adunan..x pekat x cair...kalo nk ltk titisan lemon skit pon blh..
pastuu paipkn laaa pd kulet tart tuuu
Bakar suhu 160 10 ke 8 mnt
No comments:
Post a Comment