Monday, September 7, 2015

Mexican Bun



Nnti dh siap..ambk doh tu dlm 50 gm wat leper2 letak ketulan kecil bater dlm tu..then tutup kasi bulat..then tngu doh naik..time nk bakar bru letak toping ats doh ..
(butter cup +gula perang+ esen vanila)

Adunan sume jenis roti, donut bleh.pau bleh  ..piza.
Tahan 4 hari.
kene ada tpg high protein
tp klu susu debu boleh..ltk dlm 2 sudu bsar.then tmbh air 250 (x boleh letak susu cair)
Ble doh siap..pantang dia adalah air dan angin..Kne slalu tutup doh.dng kuali ker..tudung saji dok aci..

Klu rasa agak2 dh kembang..lebih besar dr wat bulat2 td leh la bkar..rehat tu jgn smpi lbh dr 2 jam.klu tk akn jd msam..mkin kembmg mkin lembut roti..











No comments:

Post a Comment